Lem JátékEszközTár

« Szerzőink « Vissza a szerző cikkeinek listájához

Lakauer Éva:

HunDidac VI. Taneszközminősítő Díjverseny - 2003

A HunDidac 2003. évi versenyére két játékcsokrot, "füzetet" adtam be, és mindkettő arany díjat kapott. Ezzel a két díjazott játékkal, és - anyagi okból kifolyólag versenyre nem indított - másik két játékkal köszöntöttem fel születésnapja alkalmából Moskovszky Éva nénit. Azóta átadtam a Babaház részére is egy elkészített kollekciót, abban a reményben, hogy hamarosan kialakítanak egy olyan helyet, ahol valódi játékkal fejezhetik be a gyerekek a babaházi programot!!!

Ezekhez a játékokhoz, mivel asztali társasjátékok, igazán nem sok helyre van szükség, akár a padlóra dobott párnalapokon ülve is játszhatnak vele addig is a gyerekek. Mivel mindegyik játékhoz több játékszabályt írtam - különböző korú gyermekek számára - óvodás és kisiskolás gyermekek is játszhatnak.

Hogy szívesen veszik elő a gyerekek, nap mint nap tapasztalom az osztályomban, és másoknak ügyeletre érkező tanítványain keresztül.

Óvodai "használata" során is az volt az óvónők tapasztalata, hogy "szívesen vették kézbe, és kérték az óvónőktől a játékokat..." de talán jobb, ha mellékelem az oktatási szakértő véleményét.

A bajom a piacra juttatással az időhiány, és - azt hiszem - nagyon "szerényen tálalom", pedig látom a gyakorlatban (hogy arra, amire kigondoltam ezt a programot) működik, "vevő" rá a gyermek!!! hisz nem mindegy, hogy egy oktatási folyamat eredményeként, vagy játékos formában jut a korának megfelelő tudásszintre - egy ismeretek és készségek fejlesztésére alkalmas (Lem) JátékEszközTár segítségével!

Lem 5 Mesefüzet

Örülök a szakmai elismerésnek, de boldog akkor leszek, ha szélesebb körben válik ismertté ez a program. Röviden ennyi, aminek kiindulópontja a könyvem volt, melyben igen sok játékot ajánlottam szülőknek, nevelőknek. Természetesen tudom, hogy sok család és intézmény küszködik anyagi gondokkal, ezért fejlesztettem ki ezt az új formát, mely már többek számára megfizethető.

Maga a megjelenési forma kétszeres GENIUS-díjas találmány - ez teszi alkalmassá a különböző igényeket kielégítő kialakításra. (Itt, a mi kórházunk gyermekosztálya is vásárolt egy garnitúrát, de több logopédus is rendelt már játékaimból...)

Megfizethető és utánvétellel is megrendelhető.

- Lem 2 Betűkirakó (Társasjátékok 5-11 éveseknek) 1.500,- Ft, mindegyik "füzet" zsűriztetett; Képző és Iparm. lektorátus
- Lem 3 Színhalász (Társasjátékok 4-10 éveseknek) 1.500,- Ft, különdíjat kapott a 2000. évi országos játékpályázaton.
- Lem 4 Vízparton (Társasjátékok 3-10 éveseknek) 1.025,- Ft, HunDidac 2003 arany-díj.
- Lem 5 Mesefüzet (Társasjátékok 3-8 éveseknek) 1.545,-Ft, HunDidac 2003 arany-díj.

Lakauer Éva, Székesfehérvár,
Telefonon: 30-561-1916, vagy a 22-398-517 számon vagyok elérhető.