Meseíró pályázat

« Vissza a pályázatok listájához

A Tihanyi Babamúzeum pályázata gyerekeknek

A Tihanyi Babamúzeum fennállásának 10. évfordulóján exkluzív könyvet ad ki a múzeum porcelán antik (1840-1920) babáiról, játékairól, kellékekről.

Ismert fotóművész által készített körülbelül 400 fénykép mellé a múzeum gyerekek által írt 30-40 mesét, anekdotát szándékozik megjelentetni. Ehhez kérjük, hogy fantáziátokkal játszva írjátok meg ezeket ti magatok, hiszen ez a rendkívüli kiadás tulajdonképpen hozzátok fog szólni, és a ti fantáziátokat szeretné megszólaltatni. A mesék valamilyen formában a babákkal legyenek kapcsolatban, és nem meglévő átírt meséket, hanem saját kitalált mesét várunk. A mesék terjedelme egy-két gépelt oldal legyen. A múzeum tükrözi a biedermeier kor arisztokrata nagypolgári életstílusát, a ruhadivat, lakáskultúra, a játéktechnika sokoldalúságát korabeli babákon bemutatva. Az erre felkért neves író-zsűri által kiválasztott három legszebb mese díjazása: egyhetes tihanyi nyaralás a múzeum felújított, műemlék vendégházában az egész család számára, teljes ellátással, a nyertes által választott időpontban.

A díjkiadásban megjelent mesék íróit 10.000 forint jutalomban részesítjük, a mesét író nevével ékesítve.

Szeretettel várjuk meséiteket. A meseírók korhatára: érettségiig.
Beküldési határidő: 2003. július 30-ig.

Beküldési levelezési cím: Tihany Babamúzeum, Filótás Sybille, 8237 Tihany, Visszhang u. 4. - Telefon/Fax: 06-87/448-431 - Beküldési e-mail cím: babamuzeum@freemail.hu