Fonás

« Vissza a pályázatok listájához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Tárolásra alkalmas tárgyak szalmából, csuhéból, gyékényből, sásból

(szakajtó, kópic, táska, doboz stb.)

A zengővárkonyi SZALMA-KINCS-TÁR, a pécsváradi Fülep Lajos Művelődési Központ és a nagypalli Régi Mesterségeket Felelevenítő Egyesület pályázata.

Pályázhatnak: hazai és határon túli amatőr és hivatásos kézművesek, népművészek, iparművészek, műkedvelő alkotók.

A pályázat célja: a természetes fonható anyagok (szalma, csuhé, gyékény, sás) hagyományos felhasználásának újraélesztése, valamint új utak keresése, a mai ember esztétikai és funkcionális igényeit kielégítő, egyedi, művészi tárgyak létrehozása.

Pályázni szalmából, csuhéból, gyékényből és sásból készült új, kiállításon még nem bemutatott, hagyományos és új stílusú alkotásokkal (maximum három darab, illetve kettő, legfeljebb három darabból álló tárgy együttessel) lehet.

A pályázatra érkező alkotásokat szakmai zsűri értékeli, és a 2007. július 1-én a pécsváradi Fülep Lajos Művelődési Központban nyíló kiállításon kerülnek bemutatásra. A kiállításhoz egy hetes nemzetközi szalmafonó fesztivál és alkotótábor kapcsolódik. Az alkotóval történő előzetes egyeztetés alapján a szalmatárgyak a zengővárkonyi SZALMA-KINCS-TÁR, a csuhéból készült alkotások a nagypalli csuhégyűjtemény anyagába kerülhetnek.

Beadási határidő: 2007. június 20.

Beküldési cím: Fülep Lajos Művelődési Központ, 7722 Pécsvárad, Kossuth u. 31.

Kapcsolódó hír: IV. Nemzetközi Szálasanyag Fesztivál, Pécsvárad