Pályázati felhívás

« Vissza a pályázatok listájához

Magyar kézművesség - 2005,
A mese világa - kézműves szemmel

A Magyar Kézművességért Alapítvány - az IPOSZ-szal, a Magyar Országos Művészi Kézműves Egyesülettel (MOMKE) és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve a fenti címmel kettős, nyílt pályázatot hirdet!

A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók, népművészeti vagy iparművészeti tevékenységgel foglalkozó kézművesek, egyéni jelentkezők és alkotóközösségek egyaránt részt vehetnek; természetes alapanyagok felhasználásával készült, maximum 3 olyan alkotással, amelyek más országos pályázaton még nem szerepeltek. (Az összetartozó tárgy-együttes, készlet, garnitúra 1 alkotásnak számít.)

A pályázat első részével napjaink magyar kézművességének legújabb, legszebb produktumait (kézműves, iparművészeti és népművészeti alkotásokat: használati és dísztárgyakat, lakberendezési, lakás-felszerelési eszközöket, hangszereket, játékokat, viseleteket és ékszereket, fegyvereket stb.) szeretnénk bemutatni - egyúttal ráirányítani a figyelmet a ritka, vagy kihalófélben lévő mesterségekre ill. a hungarikumnak számító kézműves szakmákra, termékekre is.

A pályázat második részével a mese világát idézzük fel - kézműves technikákkal megformált mesejeleneteket, mesealakokat várunk.

Jelentkezési határidő: 2005. május 31.
Az anyaggyűjtés várható időpontja: június 6-7-8. 10-16h-ig.
Helyszíne: az Iparművészeti Múzeum földszinti galériája.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat és minősítésüket a korábbiaknál is szigorúbb szempontok alapján a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, a Népi Iparművészeti Tanács és az Iparművészeti Múzeum szakértői végzik.

A pályázat válogatott anyaga az Iparművészeti Múzeum földszinti galériáján kerül bemutatásra!
A megnyitóra szeretnénk ezúttal is elkészíttetni a kiállítás anyagát színes fotókon bemutató albumot, amelyben a kiállításra bekerült minden alkotó 1-1 munkája szerepelni fog!

További információ, nevezési lap és befizetési csekk Gergely Imrétől kapható.
Postacím: Gergely Imre, IPOSZ, AMKA 1392 Bp. 62., Pf.: 289.;
személyesen (telefonon történt egyeztetést követően): Bp., V. ker. Kálmán I. u. 20. IV. 403.
Tel: 354-3146; mobil: 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu