Pályázati felhívás

« Vissza a pályázatok listájához

Magyar Kézművesség - 2004,
Balassi korának kézműves hagyományai

A fenti címmel hirdette meg kettős, nyílt pályázatát a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Magyar Kézművességért Alapítvány - az IPOSZ-szal, a Magyar Országos Művészi Kézműves Egyesülettel (MOMKE) és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve.

A pályázat első részének célja: a magyar kézművesség teljes keresztmetszetének (kézműves, iparművészeti és népművészeti alkotások: használati és dísztárgyak, lakberendezési, lakás-felszerelési eszközök, hangszerek, játékok [kiemelés: KL], viseletek és ékszerek, fegyverek stb.) bemutatása - ráirányítva egyúttal a figyelmet a ritka, vagy kihalófélben lévő mesterségekre, ill. a hungarikumnak számító kézműves szakmákra, termékekre is.

A pályázat második részével - a Balassi-emlékévhez kapcsolódva - a 450 éve született Balassi Bálint előtt kívánunk tisztelegni azáltal, hogy korának tárgykultúráját elevenítjük fel.

A pályázaton hazai és határon túli alkotók vehetnek részt.

Jelentkezési határidő: 2004. április 25.

Nevezési lap és befizetési csekk, valamint további információ Gergely Imrétől kapható. Postacím: 1392 Budapest 62, Pf. 289.; tel.: 354-3146, 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu

Forrás: Kézművesek, a Magyar Kézművességért Alapítvány hírlevele.