Pályázat

« Vissza a pályázatok listájához

GYERMEK - JÁTÉK 2007

Nemzedékek egymás mellett a gyermekekért

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete vizuális művészeti tagozatai GYERMEK - JÁTÉK címmel nyilvános pályázatot hirdetnek magyar professzionális művészek és művészeti egyetemi hallgatók, művészeti szakközépiskolai tanulók számára. A pályázatot és a pályázathoz kapcsolódó kiállítást a MAOE Képzőművészeti, Iparművészeti, Fotóművészeti tagozata szervezi a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésével.

A pályázat célja, hogy középpontba állítsa a mindannyiunk közös jövőjét jelentő gyermekeket, erősítve ezzel a nemzedékek összetartozását, egymás mellett élését és közös munkálkodását. A pályázat meg kívánja szólítani mindazokat, akik játékokat, használati tárgyakat, öltözéket stb. terveznek és készítenek vagy kulturális alkotásokat hoznak létre a gyermekek életének szépítése, gazdagítása érdekében. Pályázni az alábbi témákban lehet:

játékvilág - ezen belül
játékszer, közösségi terek játékai stb.
mesetár - ezen belül
irodalmi mű, irodalmi mű illusztrálása stb.
hétköznapok - ezen belül
öltözék, bútor, edény stb
látványtár - ezen belül
honlap, képesség- és készségfejlesztő program, animáció stb.

A pályázat résztvevői lehetnek: professzionális művészek, alkotók, tervezők, valamint a közép- és felsőfokú művészeti iskolák hallgatói.

Pályázni csak új, magyar tervezésű alkotással lehet. A pályázat kétfordulós: az első fordulóra a pályázati tervet, dokumentációt kell beadni, a második fordulóra a kész művet.

A pályázatot a MAOE által felkért szakértőkből álló zsűri bírálja el. A zsűri professzionális és diák kategóriánként három-három díjat ad ki, és további tíz alkotást okleveles elismerésben részesít. A pályázat támogatóinak lehetőségük van különdíjak adományozására, amelyek díjazottjait szintén a bírálóbizottság választja ki. A díjazottak lehetőséget kapnak a kiállításon való részvételre.

A pályázat mérföldkövei:

nevezési határidő: 2007. július 16.
az első forduló eredményhirdetése: 2007. augusztus 15.
a második forduló beadási határideje: 2007. november 6.
a nyertesek értesítése: 2007. november 15.
eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó: 2007. december 1.
kiállítás: 2007. december 1-3.

A pályázat célját támogatja a Nemzeti Kulturális Alap, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége, a Magyar Formatervezési Tanács, valamint a művészeti egyetemek és a művészeti szakközépiskolák.

A pályázatok értékelése

Az értékelés két fordulóban történik:

  • I. forduló: A bírálóbizottság a beküldött dokumentáció alapján dönt arról, hogy mely pályaműveket hívja be a II. fordulóra.
  • II. forduló: A zsűri a bekért tárgyak és a részletes dokumentáció alapján dönt a díjak és az oklevelek odaítéléséről. A pályaművek elbírálására a zsűrizésre kijelölt helyszínen kerül sor. A begyűjtés helyszínéről és időpontjáról a pályázók értesítést kapnak. A nem szállítható pályaművek elbírálása a beküldött dokumentáció alapján történik.

DÍJAZÁS

Kategóriánként a legjobbnak ítélt alkotások elnyerik a Gyermek - Játék 2007 pályázat 1-3. díját, az alkotók oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.
A bírálóbizottság által a legszínvonalasabbnak tartott további pályamunkák meghívást nyernek a kiállításra és a díjazottak elismerő oklevélben részesülnek.

BEMUTATÁS

A bírálóbizottság által kiválasztott pályaműveket kiállítás keretében mutatják be. A kiállítás költségét a pályázat kiírói fedezik.

A kiállításról, a díjazott és kiállított pályaművekről készült fotók és leírás www.alkotok.hu és a www.mft.org.hu honlapon lesznek megtekinthetők.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A pályázat nyertesei a kiállítás megnyitóünnepségén vehetik át a díjakat. Az eredmény a díjátadás napjáig nem nyilvános.
A kiállított termékeket a jogszabályok alapján kiállítási kedvezmény, illetve elsőbbség illeti meg. Bővebb információ: Magyar Szabadalmi Hivatal Ügyfélszolgálata, telefon: 474-5561

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázat benyújtásához kitöltött jelentkezési lap, szöveges és képi dokumentáció szükséges. A dokumentációra vonatkozó megkötéseket a jelentkezési lap tartalmazza.

Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

Pályázni lehet minden olyan alkotással, amely más személy szerzői és iparjogvédelmi jogát nem sérti.

Érvénytelen a pályázat, amennyiben:

  • a pályázati feltételeknek nem felel meg,
  • hiányos a mellékelt dokumentáció,
  • határidőn túl érkezik be.

A pályázat beadási határideje: 2007. július 16. (postabélyegző szerint)

A pályázati anyagot (a jelentkezési lapot és a pályázati tervet/dokumentációt) egy példányban lehet eljuttatni a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, "Gyermek-Játék pályázat" jelöléssel ellátva, a következő címre:

1054 Budapest, Báthory u. 10.

A pályázattal kapcsolatban hívható:
Baricsa Katalin (Tel.:472-0356) és Szmrecsányi Dóra (Tel.:331-9304), e-mail cím: maoe@t-online.hu