Amator Artium

AMATOR ARTIUM

azaz

"Művészetek szerelmese"

XIX. ORSZÁGOS KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI TÁRLAT

2005-2006.

A Magyar Művelődési Intézet Művészeti Programok Főosztálya, a Kiss Áron Magyar Játéktársasággal együttműködve, 2005 novemberében Budapesten az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Házban megrendezi a felmenő rendszerű Amator Artium XIX. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat részeként, a Játékkészítők országos seregszemléjét.

A zsűri által válogatott alkotásokat, a képzőművészeti alkotásokkal egyetemben, bemutatjuk az Amator Artium Országos Tárlat Esszencia kiállításán, mely 2006 áprilisában kerül megrendezésre Budapesten.

A kiállítás célja:

A Tárlaton most első alkalommal lehetőséget biztosítunk a nem hivatásos játékkészítő iparművészeknek - az iparművészeti mértékkel mérhető szinten dolgozó játékalkotóknak - a bemutatkozásra. Ugyanakkor lehetővé tesszük a határon túl élő, a fent nevezett csoporthoz tartozó alkotóknak a pályázaton való részvételt.

A pályázaton részt vehet mindenki, aki elmúlt 16 éves és nem végzett Képző- vagy Iparművészeti Egyetemet vagy annak jogelődjét.

Értékelés:

A Játékkészítők országos seregszemléjén kizárólag a rendező szervek által felkért zsűri tagjai értékelik a beküldött pályaműveket. A zsűri létszáma 3-5 fő.

A zsűri tagjai javaslatot tesznek az Angyalföldi Gyermek és ifjúsági Házban bemutatásra kerülő művekre, a kiállításon szereplő anyagon belül a díjazottakra, valamint az Esszencia kiállításra kerülő műveket kell kiválasztaniuk.

A zsűri munkája zárt, döntését követően konzultációt tarthat az alkotókkal, (amennyiben erre igényt tartanak) csoportos, vagy egyéni formában.

Az országos zsűri elnöksége dönt arról, hogy az Esszencia kiállításra javasolt művekből melyek kerüljenek dokumentálásra. A dokumentált művek alkotóinak életrajzi adatait megjelenítjük az országos katalógus függelékében, ennek egységes megjelenítése érdekében az MMI adatlapot szerkeszt, melynek kitöltése az alkotó feladata.

Önszerveződő művészeti közösségek (egyesületek, körök, klubok, műhelyek) pályázhatnak közösségi díj elnyerésére, kérhetik a zsűri értékelését, a közösség művészeti munkájának megmérettetését országos szinten. Ezeknek a csoportoknak pályázatot kell benyújtaniuk a szervező intézményhez, a Kiss Áron Magyar Játék Társasághoz. A pályázatnak tartalmaznia kell: a vezető nevét, megalakulás évét, a működési formát, az eredmények felsorolását és dokumentálását.

Nevezési feltételek:

A pályázaton csak más nyilvános kiállításon még nem szerepelt tárgyak vehetnek részt!

Nevezni alkotóként 3 pályaművel lehet. A művek nagysága nem haladhatja meg az 50X50 cm befogadó méretet.
Népi iparművészeti, népművészeti, népi játékszereket erre a pályázatra nem várunk!

A beadás helyszínei:

Keglovich Ferencné, Zichy Palota - Családi Intézet, 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 20. Tel.: 96/320 289, 96/311 316
dr. Puskásné Oláh Júlia, 4000 Nyíregyháza, Arany János u. 33. Tel.: 42/310 893, 30/448 5500
Séri Judit, Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály u. 15/a. Tel.:330 5357, 349 7761

A beadás időpontja mindhárom helyszínen:

2005. október 25-28. között.

Zsűrizés időpontja:

2005. november 3.

Kiállítás:

2005. november 14.

A jelentkezési lap letölthető: innen.