Könyvismertető

«Vissza a kiadványok listájához

Ungon, Berken

Szíves figyelmükbe ajánljuk Dr. Kriston Vízi József néprajzkutató összeállításában megjelent újdonságunkat: Közös nyelven Ungon, Berken

"Nagyrészt rajtunk áll a (...) jövőt a jelennél jobbá, szebbé tenni. Ehhez pedig a lelkes jó példa, a nevelés s tanítás egyéb tényezőin kívül a gyermekek foglalkozásának jótékony befolyásolása s így játékainak ismerete is szükséges" - írja 1903-ban közreadott tanulmányában Hathalmi Gabnay Ferenc, a magyarországi gyermekjáték-kincs egyik neves gyűjtője. Dr. Kriston Vízi József a huszadik század elejének legfontosabb néprajzi játéktanulmányaiból (gyűjtésekből!) válogatott azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ne csupán történeti értékű, tudományos forrásmunkákat bányásszon elő, hanem ihlető olvasmányt és példatárat is kínáljon a mai olvasó - szülő, pedagógus stb. - számára.

(ISBN: 9639312843, 144 oldal, fűzött; Ára: 2520 Ft (10 Euro)

A kötet szervesen kapcsolódik a PONT Kiadó Gyermekekről-gyermekekért programjában megjelent kötetekhez, mint Katona Imre: Néprajz és gyermekvilág, Tészabó Júlia: A gyermekjáték a 19-20. század fordulóján és a Fordulópont folyóirat 7-es száma (Játék az egész világ?).

Könyveink megrendelhetők akár e-mailen: rendeles@pontkiado.hu, akár levélben: 1300 Budapest, Pf. 215., vagy faxon (1)368-8058.

Hálásak vagyunk, ha továbbítja érdeklődő ismerőseinek, munkatársainak e tájékoztatót.

Üdvözlettel: a Pont Kiadó szerkesztősége