Könyvbemutató

Ma Andersen Óbudán

Könyvbemutató

Az Óbudai Múzeum és a Kiss Áron Magyar Játék Társaság 2005. december 16-án, pénteken 16 órától bemutatja a 2005. májusban lezárult országos meseíró pályázatra beérkezett legszebb alkotásokat tartalmazó könyvet.

Előadó: dr. Szörényi László, a MTA Irodalomtudományi Intézetének főigazgatója

Helyszín: Óbudai Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. Zichy kastély

Meglepetés muzsika, kedvezményes könyvvásár, karácsonyi koccintás!

A világot történeteivel meghódító dán meseíró, Hans Christian Andersen születésének 200. évfordulóján, az idén tavasszal az Óbudai Múzeum és a Kiss Áron Magyar Játék Társaság közösen hirdetett meg egy országos meseíró pályázatot.

Olyan történeteket vártunk, amelyek érzékenyen mutatják be mai világunk problémáit, ugyanakkor szorosan kapcsolódnak az Andersen mesékben megtalálható örök emberi igazságokhoz.

Jelen válogatás szándéka szerint a beérkezett 130 pályamű legjobbjait közli, ugyanakkor tekintettel volt arra is, hogy lehetőség szerint minden korcsoport munkáiból ízelítőt nyújtson.

A mesék-novellák illusztrálására Rékassy Eszter grafikus művészt kértük fel - és örülünk, hogy így tettünk. Rajzaival olyan ikerműveket teremtett, amelyek még messzebb sodorták bennünk az írásokban iniciált érzékenységet.

Mint ahogy az Andersen mesék, ezek az "átiratok" sem csak gyerekekről és nem csak gyerekeknek szólnak, korhatár nélkül szívből ajánljuk mindenkinek.

E pályázat jó alkalom volt arra is, hogy megismerjünk, felfedezzünk néhány olyan alkotót, akik korábban még nem publikálták írásaikat, vagy legalábbis nem tudtunk róluk. Mi gyöngyszemeket is találtunk. Keressék önök is a magukét!

A könyv tartalomjegyzéke »