Könyvismertető

«Vissza a kiadványok listájához

Karlócai Mariann

Komámasszony, hol az olló?

Komámasszony, hol az olló?

Gyermekjátékok óvodásoknak, iskolásoknak

Magyar Könyvklub, Budapest, 2002, 288 oldal

A kiadó utószava:
"A könyv negyedik, átdolgozott kiadását adjuk közre. A szerző maga is évtizedek óta gyakorló óvónő, hosszú-hosszú évek alatt gyűjtötte össze a gyakorlatban is kipróbált több száz játékát. A játékok hároméves kortól kb. tízéves korig játszhatók. Minden játék mellett megtalálható az utalás, hány éveseknek való, illetve hány fő számára alkalmas. A játékok többsége teremben és szabadban egyaránt játszható. Leírásuk pontos, a megértést ábrák, illetve fekete-fehér illusztrációk segítik.
Ajánljuk a könyvet minden óvodásnak, iskolásnak, gyermekrendezvény szervezőinek, de tanácstalan szülőknek is, akik születésnapi ünnepségre keresnek vidám, érdekes foglalkozásokat."

A szerző így ír könyvéről:
"A játékanyag két nagy csoportra tagolódik: mozgásos játékokra és értelemfejlesztőkre. A szobában vagy zárt helyiségben sok futó, mozgásos, ügyességfejlesztő, labda, versenyjáték szerepel. A második fejezetben olyan játékok sorakoznak, melyek fejlesztik az érzékszerveket, megfigyelőképességet, figyelmet, beszédkészséget, logikus gondolkodást. Énekes játékok is találhatók a könyv végén.

Mindezek a játékok kis kortól kezdve mind a fizikai, mind a szellemi fejlesztésre igen alkalmasak, ugyanakkor a csoportos élményt is erősítik.

Ez a játékgyűjtemény felhasználható mindenféle egyéb célra is, ahol gyerekcsoportok lekötése a cél (születésnapi vendégség, kirándulás, nyaralás stb.)."