Könyvismertető

«Vissza a kiadványok listájához

NARRATÍVÁK 7.
Elbeszélés, játék és szimuláció a digitális médiában
Kijárat Kiadó, 2008.

Elbeszélés, játék és szimuláció a digitális médiában címmel, a Kijárat Kiadó gondozásában megjelent a Narratívák sorozat legújabb kötete.

A kortárs irodalomelmélet nagyjait felvonultató gyűjtemény ezúttal Marie-Laure Ryan, Laurent Jenny, Dave Ciccoricco, Söke Dinkla, Roberto Simanowski, Gonzalo Frasca, Jesper Juul, Espen Aarseth, Henry Jenkins, Markku Eskelinen és Torben Grodal tanulmányaiból válogat. A sorozat szerkesztője: Thomka Beáta.

A kötet szerkesztői: Fenyvesi Kristóf és Kiss Miklós. A fordításokat a Pécsi Tudományegyetem oktatói és Irodalomtudományi Doktori Iskolájának hallgatói készítették.

"A mind dinamikusabban változó mediális környezetre adott hagyományos narratológiai válaszok tulajdonképpen nem az irodalomtudomány túlélésének esélyéről szólnak. Sokkal inkább annak a folyamatnak a természetes következményei, melyet éppen hogy a 20. századi szépirodalomban, filmművészetben bekövetkező elbeszélés- és ábrázolástechnikai változások idéztek elő. A Narratívák sorozat 7. kötete a digitális médium innovatív, alakulásban lévő környezetének, illetve a tradicionális narratív megközelítés kiforrott módszerének kompromisszumát ajánlja az olvasónak."

A könyvbemutatóról beszámolt a PécsKép kulturális portál.

A könyv megvásárolható Budapesten az Írók Boltjában (Andrássy út 45.), a Gondolat Könyvesházban (Petőfi Irodalmi Múzeum), az Atlantisz Könyvsziget Könyvesboltban (Piarista köz 1.), a Pont Könyvesboltban (Nádor u. 8.), az ELTE BTK Jegyzetboltjában (Múzeum krt. 6-8.), valamint az ország megyeszékhelyein a Líra és Lant Zrt. üzleteiben. Ára: 2800 Ft.

Fenyvesi Kristóf
Pécs-Ars GEometrica
http://pecsikult.hu/page2009
Pécsi Kulturális Központ
Dominikánus Ház
7621 Pécs, Színház tér 2.
Tel.: 72-510-644
Fax: 72-510-645
Mobil: 20-582-1362