Könyvismertető

«Vissza a kiadványok listájához

Bozsó Lászlóné: Fakanálbábok

Fakanálbábok

Szabásmintákkal, fotókkal gazdagon illusztrálva megjelent Bozsó Lászlóné egri óvónő saját kiadású könyve.

A szerző bevezető gondolataiból idézünk:

"Az évek során sokféle technikájú bábkészletet készítettem, használtam. Közben egyre inkább meggyőződtem arról, hogy a fakanálbábok a legalkalmasabbak testileg-lelkileg az óvodáskorú gyermekek számára.

Egy bábozó számára mindig gondot okoz a kettőnél több szereplős mesék előadása a kesztyűs bábok kézcseréje miatt. Óvodáinkban viszonylag ritkán valósítható meg, hogy több óvónő bábozzon egyszerre a csoportnak. Fakanálbábokkal lényegesen könnyebb szereplőket váltani, így több mese válik előadhatóvá az egyszemélyes bábjáték során.

A bábozást [...] úgy tekintem, mint a kreativitást serkentő játékot. [...] A megelevenedő mesék türelmes, bátor, igazságos világa azt sugallja, hogy a kisebb, a gyengébb is győzhet erkölcsi jó tulajdonságai - jóság, szeretet, segítőkészség, találékonyság - révén.

Bábjáték közben több szinten valósul meg a szereplőkkel való azonosulás: együttérzésüket fejezik ki, aktívan átélik helyzetüket, érzelmileg azonosulnak velük. [...] Bízhatunk abban, hogy bölcs felnőttekké válnak.

Mindenkinek jó bábozást kívánok!"

A könyv utánvéttel megrendelhető a szerző címén:
3300 Eger, Knézich u. 12., tel.: (36) 320-227, valamint a Társaság titkáránál:
Kissné Sztraka Annamária - e-mail: amsztraka@netcity.hu
Ára: 1.980,- Ft (+ postaköltség).