Foltvarrás

MÁTYÁS KIRÁLY RENESZÁNSZ HÉTVÉGE

Mezőkövesd város rendezvénye

A Matyóföldi Foltvarró Klub programja

2005. június 24. (péntek):
"Történelmi Kosztümös Babakiállítás" - a középkor divatjának megfelelően felöltöztetett - babákból. Az anyag egy része már rendelkezésre áll, de mi foltosok nagyon szeretnénk, ha a mi babásaink is jelentkeznének és kiállíthatnának.
Ez határidős, legkésőbb április 30-ig kérem a szóbeli jelentkezést. Ezzel együtt szeretnénk bemutatni a Középkori Hangulatok c. foltos anyagot, ami az elmúlt évi szombathelyi kiállításra készült.

2005. június 25. (szombat):
Az új Matyó Múzeum megnyitója. Délután középkori vásár, kézműves bemutatók és foglalkozások, történelmi játszóház, középkori játékok, stb. Ide várjuk mindazon csoportok és egyének jelentkezését, akik kirakodást és bemutató foglalkozásokat tudnak tartani a "Bársony és a selyem jegyében". Ez a program a Kavicsos-tói Szabadidő Parkban lesz megtartva. A szükséges helyet természetesen térítésmentesen bocsátjuk rendelkezésre, viszont sátrat, napernyőt, esetleg asztalt, kérjük hozzatok magatokkal. Itt is szívesen fogadunk egy-egy zsákbamacska tárgyat, de erről később még bővebb tájékoztatást adunk.

2005. június 26. (vasárnap):
Délelőtt jelmezes felvonulás. Már az előző évben is sokan öltöttek magukra szép, reneszánsz viseletet. Megörvendeztetnétek, ha Ti is így öltöznétek. Folytatódik a kirakodóvásár a bemutatókkal és sok-sok programmal. Mi a felvonulás utánra tervezünk egy tanfolyamot, ami még szervezés alatt áll. Az itt ismertetett program csak egy szűk kivonata a három napnak, természetesen minden érdeklődőnek küldünk részletes programismertetőt.

***

A rendezvényekről bővebb felvilágosítást, részletes ismertetőt a következő elérhetőségeken adunk:

Bertháné Csirmaz Éva
3400 Mezőkövesd, Veréb u. 40.
Tel: 06-20/378 9434, 49/414-762