Pályázati felhívás

Hagyomány és modernség

A szalma, csuhé és gyékény megmunkálásának és felhasználásának újragondolása

címmel

a zengővárkonyi SZALMA-KINCS-TÁR,
a pécsváradi Fülep Lajos Művelődési Központ
és a nagypalli Régi Mesterségeket Felelevenítő Egyesület pályázatot hirdet

A zengővárkonyi SZALMA-KINCS-TÁR megnyitásának egy éves évfordulójára hirdetünk nyilvános pályázatot hazai és határon túli hivatásos és amatőr alkotók részére.

Pályázhatnak: amatőr és hivatásos kézművesek, népművészek, iparművészek, műkedvelő alkotók.

A pályázat célja: a természetes fonható anyagok (szalma, csuhé, gyékény) újszerű, a modern ember esztétikai és funkcionális igényeit kielégítő, egyedi, művészi felhasználásának bemutatása.

Pályázni szalmából, csuhéból vagy gyékényből készült új, kiállításon még nem bemutatott, hagyományos és új stílusú alkotásokkal (maximum három darab, illetve kettő, legfeljebb öt darabból álló tárgy együttessel) lehet.

A pályázatra érkező alkotásokat szakmai zsűri értékeli és minősíti, s a 2003. március 14-én a pécsváradi Fülep Lajos Művelődési Központban nyíló kiállításon kerülnek bemutatásra. A kiállításhoz két napos rendezvény kapcsolódik. A szalma és gyékény tárgyak a SZALMA-KINCS-TÁR, a csuhéból készült alkotások a nagypalli csuhégyűjtemény anyagába kerülnek.

Beadási határidő: 2003. február 28.

Beküldési cím: Fülep Lajos Művelődési Központ, 7722 Pécsvárad, Kossuth u. 31.

További felvilágosítást és a két napos rendezvényre való jelentkezési lapot Tüskés Tündétől lehet kérni: (1131 Budapest, Futár u. 6. 3/9. Tel.: 359-8434, email: toth_istvan@f24.kibernet.hu)

Vissza a konferenciához