Játékparádé

Országos Középiskolai Vizuális Tanulmányi Verseny

A Csodák Palotájában (XIII. ker. Váci út 19.) 2002. május 4-től május 22-ig látható az a kiállítás, amely a Magyar Iparművészeti Egyetem Tanárképző Tanszékének szervezésében megvalósult tanulmányi versenyre érkezett pályaművekből áll.

Részlet a versenyfelhívásból:

"Az első forduló feladatainak összefoglaló témája: JÁTÉKPARÁDÉ.

  • KÉPZŐMŰVÉSZET: Készíts olyan alkotást, amelyben a művészet eszközeivel bemutatsz valamilyen játékot, vagy kifejezed a játék örömét, izgalmát, vagy a művészi kifejezőeszközöket, technikát játékos (eredeti, szokatlan, különös) módon használod fel,
  • VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ: Tervezz a) táblás (társas)játékot. Ez lehet valamilyen régi játék korszerűsített, vagy mai átdolgozott, egyéni változata, de kialakíthatsz teljesen új játékot is, b) játékkártyát. A kártyajátékhoz készíthetsz újszerű szabályt és lapkészletet, vagy átdolgozhatod valamilyen meglevő kártyajáték szabályát és grafikai megjelenését.
  • TÁRGYKULTÚRA: Tervezz szobai vagy köztéri játékszert. Ez lehet valamilyen régi játék korszerűsített változata, vagy mai játék átdolgozott, egyéni verziója, de kialakíthatsz teljesen új játékszert is."

Támogatók: Oktatási Minisztérium, a Vizuális és Környezetkultúra Fejlesztéséért Alapítvány, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete, a Pedagógusképző Főiskolák Vizuális Nevelési Kollégiuma, az Enciklopédia Kiadó, a Helikon Könyvkiadó, a Műszaki Könyvkiadó, a Nemzeti Tankönyvkiadó, a Műcsarnok és végül Társaságunk (KÁMJT).