Játék Műhely

Játék Műhely az Óbudai Múzeumban

Társaságunk Játék Műhelyének programja tovább folytatódik. Székhelyünkön, az Óbudai Múzeumban Molnár Mária: ÖKO-KÉP címmel tart terméskép alkotó bemutatót és foglalkozást. Programja 2002. február 8-án 10-17 óráig a Múzeum Valentin (Bálint) napi vásárához kapcsolódott, gyermekek és felnőttek számára. Február 22-én és március 1-jén 14-17 óráig iskolás csoportokat fogad előzetes jelentkezés alapján.
Molnár Mária ÖKO-KÉP (Budapest 2001) címen kiadványt is jelentetett meg a Zöld Érdek Alapítvány kiadásában, amelyből a magképek készítésének művészete számos példával illusztrálva elsajátítható. Rendezvényeinken 500.- Ft-ért megvásárolható.

Játék Műhelyünk további programjai - amelyeket általában pénteki napokon 14-17 óráig tartunk - iránt érdeklődni lehet a 388-2534-es telefonszámon. Játékprogramjaink támogatói: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Kulturális és Média Bizottsága és a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány. További pályázatot nyújtottunk be az Ifjúsági és Sportminisztériumhoz játék foglalkozásaink bővítése érdekében.

2001 október-december hónapokban Társaságunk Játék Műhelyének hat foglalkozását az Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával rendeztük meg az Óbudai Múzeumban a Múzeummal együttműködve, szintén péntek délutáni időpontokban. A bőrfeldolgozás, nemezelés, gyöngyfűzés, csuhé és egyéb növényi anyagok, valamint a gyapjú feldolgozása ünnepi díszekké, ajándékokká, a gyertya készítés és fonaljátékok elsajátításának lehetősége 230 gyermeket vonzott, akik nagyrészt a kerület iskoláiból pedagógusokkal, és néhánya családi kísérettel érkezett. A foglalkozások vezetői Gyüre Mara, Halmos Istvánné, Joó Emese, Kiss Katalin, Lettner Györgyi, Molnár Györgyné és Oláh József, pedagógusok, iparművészek és kézművesek.