Meghívó

A Népi Iparművészeti Titkárság

és a

Kézművesek Baranyai Egyesülete

a NIT Kiállítóteremben (Budapest, Szilágyi Dezső tér 6.) 2002. november 21-től 2003. január 20-ig kiállításon mutatja be az egyesület tagjainak munkáit, valamint az Aprómarok Műhely gyermekalkotásait.

A kiállítást 2002. november 21-én, csütörtökön 14 órakor F. Tóth Mária, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának főtanácsosa nyitja meg.

A kiállítás támogatója: Nemzeti Kulturális Alapprogram.

Részletes információ: NIT: (1) 201-8734; Horváth Ágota (72) 440-244, 06 30 2629751; e-mail: kmbe@freemail.hu

Az egyesület elnökének, Horváth Ágotának a gondolatait idézzük:

"A kézműves magányosan dolgozó mester. A Mecsek-környéki fazekasok, kosárfonók, tojáshímzők, kéziszövők, gyapjúművesek is szorgalmasan dolgoztak, ki-ki a saját műhelyében. Vásárokon, kiállításokon találkoztunk, beszélgetéseink során többünkben felébredt a vágy: együvé kellene tartozni. 1998-ban megalakítottuk a Kézművesek Baranyai Egyesületét.

A székhelyünkül szolgáló Zengővárkonyi Tájházban eddig 10 rendezvényünk volt, ahol kismesterségeink bemutatásával, tanításával és népi étkek kóstoltatásával éppúgy, mint tánc és daltanítással sok-sok érdeklődőt vonzottak egész napos programjaink

Legfőbb feladatunknak kismesterségbeli tudásunk átadását tekintjük. Megálmodtuk "Aprómarok műhely" programunkat, mellyel már kiléptünk a Tájház udvarából, több iskolában, óvodában is megfordultunk. Most saját munkáink mellett a gyerekek bájos alkotásait is bemutatjuk, és szeretettel ajánljuk e kiállítást minden irántunk érdeklődőnek."