Kiállítás

HÚSVÉT 2008 - KIÁLLÍTÁS ÉS TAVASZKÖSZÖNTŐ JÁTÉK

2008. március 1-30.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az előző évek hagyományait folytatva idén is különleges húsvéti kiállítással és játékkal várja látogatóit. A csaknem 1000 négyzetméteren elterülő interaktív kiállításon - mely ezúttal tavaszi virágkiállítással és vásárral egészül ki - megismerkedhetünk a húsvét történetével és hagyományőrző szokásaival, valódi díszített és óriás hímes tojásokban gyönyörködhetünk.

Megtudhatjuk, mit jelent a barkaág, miért a nyúl hozza a tojást, és mi köze van az egészhez a báránynak. Ha pedig a szellemi akadályverseny állomásait végigjárjuk, bezsebelhetjük a jól megérdemelt jutalmat.

Színes programok - színes utak mentén

Milyen utak várnak a vidám tavaszköszöntőkre?
A kiállítás színes alaprajza magyarázó színkóddal. [ PDF formátumban]

A HÚSVÉTI ÜNNEPKÖR TÖRTÉNETE - NARANCS ÚT
Aki ezt az utat választja, az a húsvét jeles napjaihoz fűződő hagyományokat, szokásokat, valamint az ünnep jellegzetes tárgyait, eszközeit ismerheti meg. Sőt, akinek van kedve játszani, az játéklapot kap és húsvéttal kapcsolatos kérdésekre válaszolhat. A helyes megoldás ajándékot ér.

JÁTÉKOS TUDÁSPRÓBA - ZÖLD ÚT
Aki a zöld úton halad, az óriás hímes tojásokkal találkozik, melyek tavaszi titkokat rejtenek. Ezen a szellemi akadályversenyen minden óriás tojás egy kérdést rejt, de meg is adja a választ. Itt is lehetőség van játszani és a végén bezsebelni a jól megérdemelt jutalmat!

DÍSZÍTETT TOJÁSOK - KÉK ÚT
Megismerkedhetünk a tojásdíszítés különböző módjaival és a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményéből érkezett, valódi hímes tojásokban is gyönyörködhetünk.

KÉZMŰVES BEMUTATÓK - KÉK ÚT
Ismerkedés a kézműves tavaszköszöntő népszokásokkal és ünnepi díszek készítésének fortélyaival.

TAVASZI VIRÁGKIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR - KÉK ÚT
Szemet gyönyörködtető látványosság várja a látogatókat a különleges virágkiállításon, ahol válogatást láthatunk a tavasz kedvelt növényeiből és érdekességeket is megtudhatunk a legismertebb virágokról. Ugyanitt húsvéti portékák és tavaszi növények vására.

Szeretettel várjuk a Vajdahunyadvárban!

A kiállítás kreatív tervezője és kivitelezője: f exhibition

Nyitva tartás:
naponta 10-től 17 óráig, hétfő szünnap.
2008. március 24-én (húsvét hétfő) nyitva.

Belépőjegyárak:
felnőtt 750 Ft, gyermek 650 Ft, csoportos 500 Ft
(minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok).
Családi jegy 2500 Ft (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek).

A belépőjegy a vár egész területére érvényes.
Csoportok számára bejelentkezés és információ:
06/1-422-0765 vagy 06/1-363-2711.

www.mezogazdasagimuzeum.hu