Kiállítás

A rongybaba múltja, jelene... és jövője?

Veresegyház Város Önkormányzata és a Váci Mihály Művelődési Ház tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját, és minden gyermeket, aki szereti a babákat
2006. június 3-án (szombaton) 15 órára

AZ ÁTRIUM GALÉRIÁBA

Léb Zsuzsanna babakészítő és -gyűjtő kiállítására.

A vendégeket köszönti:
Harcos Györgyné óvodavezető

A kiállítást megnyitja:
Dr. Györgyi Erzsébet néprajzkutató,
a Kiss Áron Magyar Játék Társaság soros elnöke

Közreműködnek:
a veresegyházi 3-as számú óvoda kiscsoportosai

A kiállítás megtekinthető:
2006. június 23-ig minden nap 10 - 17 óráig.


Kedves Gyerekek!

Régóta dédelgetett álmom, hogy Veresegyházon egy olyan kiállítást rendezzünk, amely hozzátok szól!

Tudjátok, amikor én annyi idős voltam, hogy babázhattam volna, életem első és utolsó játék babáját kíváncsiságból darabokra szedtem, mert tudni szerettem volna, mi szól benne és hogyan (annyit mondott, hogy "oá, oá", és a szeme becsukódott).

Édesapám akkor nagy szigorúan azt mondta: ennek a gyereknek nem való a baba. Vágyódva néztem csak, hogy öt évvel idősebb nővérem hogy öltözteti, fésülgeti a saját babáit, hogyan rendezgeti a bababútorokat.

Hát igen. Azóta sokat változott a világ játék és baba ügyekben is.

Amikor felnőtt lettem és nekem is született kisbabám, bizony fiú született. Neki aztán nem volt szüksége babákra. Ízig-vérig fiúként mindenféle csintalanságon törte a fejét, s a társasjátékon kívül, autókra, legóra volt szüksége és nem babára, babaruhára, bababútorra. A családunk legfiatalabb tagja, az unokám kislány. Nagyon sok babája van, nem olyan nagy alvós és sírós, vagy kedves rongybabák, hanem a most divatos Barbie-k.

Lehet, hogy nincs igazam, s tudjátok, lehet, hogy csak azért hiányoznak nekem azok a régi babák, amikről azt hiszem, valamiért ők voltak az igaziak, mert nem játszottam velük!

Mondjátok, milyen babáitok vannak otthon? Milyen játékokkal játszotok leginkább? Mivel alszotok el este az ágyatokban? Egy kispárnát magatokhoz ölelve, vagy a kedvenc babával? Milyen a kedvenc babátok?

Szeretném, ha kézen fognátok Anyát és Papát és eljönnétek velük megnézni a mi baba kiállításunkat.
És tudjátok, milyen jó lenne megtanulni babát készíteni közösen? Mert azt is lehet ám itt!

Boross Zsuzsa