Középkori vásár

Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Háza
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.

Vásárbíró: Egléné Fekete Zsuzsanna

Közhírré tétetik,
hogy 2005. június 26-án, vasárnap ismét megrendezésre kerül ama

Szekszárdi Szent László Napi Vigadalom,

az Megyei Jogú Város védőszentjének Szent Lászlónak tiszteletére, amelynek során Szent Királyunk emlékezetére, immáron másodízben,
XI. századot idéző külsőségek közepette

Középkori Játékok és Sokadalom

tartatik!

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk és várjuk Egyesületüket, hogy hírneves mestereik sátorfáját a Szent László-napi sokadalomban felütve, színes portékájukat városunkban árusítsák! Kérjük viszonozzák meghívásunkat azzal, hogy a program hangulatához illő korhű öltözetben és sátordekorációval vesznek részt a rendezvényen, termékeiket ízes kikiáltó rigmusokkal kínálják, s a felvonultatott mesterségekből bemutatóval adnak ízelítőt az kíváncsi szemeknek!

A következőkben tájékoztatást adunk a vásárrend egynémely részleteiről:
Az vigadalomban kizárólag a meghívott mesterek és árusok vehetnek részt, hogy ama kontároktól, s oda nem való árus népekből az vásár megkíméltessék Szent László kerálunk emlékezetének és vásári hagyományainknak tiszteletére pedig az mesterektől megkévántatik, hogy az sokadalomban igaz jószágot árusítsanak s igaz mértékkel mérjenek!

Az vásár tartatik: vasárnap 10.00 órától 22.00 óráig.
Kéretik az árusoknak lehetőség szerint ezen időtartam alatt itt maradni, a színpadi program zavartalansága miatt, mivel annak végezetéig az árus helyeket járművel megközelíteni és sátort bontani nem lehetséges!

Helyszín: a szekszárdi Béla király téren kijelölt árus helyek. (Jelentkezés esetén részletes információt küldünk.)

Kitelepülés rendje: vasárnap 6.00-tól 9.00 óráig, az vásárbíró helyszíni útmutatása szerint.

Ez idei évben még - tekintettel az árusítást kísérő mesterségbemutatókra - a meghívott árusok helypénzt nem fizetnek.
A sokadalomban való részvételhez az árus népeknek saját felszerelés szükségeltetik. Kívánság szerint áramvételi, vízvételi, öltözködési lehetőséget biztosítunk. Kérjük az erre vonatkozó igényt a vásári passzus megfelelő rovatában jelezni!
Az ünnepi programok kezdetéig a kitelepülést be kell fejezni és a járműveket az erre a célra fenntartott parkolóhelyeken kell elhelyezni!

Jelentkezési határidő: 2005. május 9. (hétfő)
Mivel a téren az árus helyek száma korlátozott, kéretik a fenti időpontot pontosan betartani!
Jelentkezni a mellékelt passzus kitöltésével és határidőig való visszaküldésével lehet.
Cím: Babits Művelődési Ház és Művészetek Háza, Egléné Fekete Zsuzsanna, 7100 Szekszárd, Szent István tér 10. További információ ugyanezen a címen, vagy a (74) 529-610, illetve a (74) 529-615 (fax) telefonszámokon kapható.

Az kinek lehetősége van rá, Interneten keresztül is jelezheti részvételi szándékát, a jelentkezési lapon kért adatok megadásával a következő e-mail címen: babits@axelero.hu .

Remélem, Egyesületük megtiszteli részvételével városi ünnepünket! Jó vásározást kívánok!



Kelt Szekszárdon, az 2005-dik évben,
Szent György (április) havának 25-dik napján.

Matókné Kapási Júlia
igazgató