Barokk esküvő és piactér

Barokk esküvő és piactér

Szeretnénk meghívni látogatóinkat a barokk kor csodálatos világába. 2002. augusztus 16-án, reggel Győr belvárosában, a Széchenyi téren épül a piac, ahol estére már láthatók lesznek az apróbb kellékek is. Néhány asztalon ízelítőt adunk abból, milyen is lehetett egy korabeli vásár hangulata. Hogyan kínálták portékáikat a kofák, milyen ruhákba öltöztek. A kurucok és labancok most nem támadnak egymásra, hiszen tudják, hogy ez csak játék. Azért vigyázzon a nagyérdemű, mert egy-egy labanc fenyegetően hadonászik kellékpuskájával.

Más látnivalókat is kínál a tér! A gyermekeknek lesz igazán izgalmas a histórikus játszóház, ahol bemutatókat láthatnak: "Hogy készül...?" címmel. A vállalkozó kedvű kicsik és nagyok megpróbálhatják a nemezelés, bürökduda, lepénysütés fortélyait elsajátítani. Szeretne valaki gólyalábon, medvetalpon járni? Hordót meglovagolni? Kis malomban búzát őrölni? Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, akik ellátogatnak a TÖKMAG JÁTSZÓHÁZBA. Kényes dámák gyönyörű ruhákban, puccos parókás urak sétálnak, akik a játék kedvéért vállalják a várható melegben a korabeli öltözékekben a megpróbáltatást. Cserélne velük valaki?

Láttak már igazi boszorkányt? Készüljenek fel rá, hogy ijesztgetik Önöket! Ez a csúf banya örül a legjobban, amikor a szép Lőcsei fehér asszonyt a vesztőhelyre viszik. A Harlekin Bábszínház eljátsza a korabeli lefejezést. Aki fél a hóhértól, az oda se merészkedjék! Gondolom, azért lesz, aki nem hiszi, hogy a szép asszony szörnyű áruló volt és megszánják az anyát és szép feleséget.

Várjuk Önöket szeretettel, találkozzunk Győr főterén! Jó szórakozást kíván

N. Kiszely Melinda